Bacteriële vaginose.

Multi-Gyn Actigel.

Verkoopprijs: €8,50

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Multi-Gyn Actigel behandelt en voorkomt bacteriële vaginale ongemakken zoals: irritatie, gevoeligheid, roodheid, schraalheid, onaangename geur en afscheiding. Het helpt effectief deze symptomen te verminderen en te voorkomen.

Wat is het en hoe moet je het behandelen?

Bacteriële vaginose… je vraagt je misschien af wat het is, en hoe je het kan herkennen. Op zich zijn dit hele belangrijke vragen, want een groot deel van de vrouwen krijgt minimaal één keer in haar leven met bacteriële vaginose te maken. Een klein deel van die vrouwen ervaart chronische klachten die aan deze aandoening kunnen worden toegeschreven. Naast het kunnen herkennen is natuurlijk ook enorm belangrijk om te weten hoe je bacteriële vaginose kan behandelen. Op deze drie vragen zal je hier het antwoord vinden.

Bacteriele vaginose, wat is het?

Nou laten we beginnen om je gerust te stellen. Het is ondanks dat het een aandoening is in de schaamstreek, géén SOA. Het wordt namelijk niet overgedragen door seksueel contact. Een bacteriele vaginose ontstaat namelijk doordat de natuurlijke balans in je vagina verstoord raakt. Deze natuurlijke balans bestaat uit bacteriën en schimmels. Samen vormen deze de zuurgraad van je vagina. Wanneer de zuurgraad verstoort raakt en schadelijke bacteriën de overhand krijgen, kunnen schimmels zich gaan vermenigvuldigen en bacteriën zich gaan ontwikkelen. Wanneer het om schimmels gaat spreken we van Candida. Wanneer de klachten worden veroorzaakt door bacteriën dan spreken we van bacteriële vaginose of Gardnerella vaginalis.

Hoe herken je het?

Meestal ontdek je dat je last hebt van bacteriële vaginose door de afscheiding uit je vagina. Vrijwel elke vrouw ervaart afscheiding maar wanneer de hoeveelheid toeneemt, of de kleur veranderd naar grijs wit is de kans groot dat de Garnerella vaginalis zich bij je aan het ontwikkelen is. De afscheiding kan naast de grijswitte kleur, ook zurig gaan ruiken. Sommige vrouwen herkennen daarnaast ook een “vislucht”. Andere duidelijke symptomen zijn vaginale jeuk en vaginale windjes. Al komen deze laatste twee symptomen ook bij een vaginale schimmelinfectie voor. Het grote verschil tussen een vaginale schimmelinfectie en bacteriële vaginose is de kleur en geur van de afscheiding. Bij een schimmelinfectie veroorzaakt door Candida schimmels is de afscheiding geur en vaak ook kleurloos. Al kan deze soms wit en brokkelig zijn.

Multi-Gyn Actigel.

Verkoopprijs: €8,50

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Multi-Gyn Actigel behandelt en voorkomt bacteriële vaginale ongemakken zoals: irritatie, gevoeligheid, roodheid, schraalheid, onaangename geur en afscheiding. Het helpt effectief deze symptomen te verminderen en te voorkomen.

Bacteriële vaginose (Garnerella) behandelen.

En dit is natuurlijk het belangrijkste! Wanneer je vaginose niet behandeld blijven de klachten bestaan en zullen ze erger worden. Met een behandeling (dokter of zelfzorgmiddel) kan je het verergeren van de klachten voorkomen en de vaginose zelfs helemaal tegen gaan.

Wanneer je ernstige klachten ervaart dan kan een doktersbezoek uitkomst brengen. Deze zal in de meeste gevallen een inwendig onderzoek uitvoeren. Daarnaast wordt er een geurtest uitgevoerd en zal er een uitstrijkje worden gemaakt zodat de afscheiding onder de microscoop kan worden bekeken. Wanneer bacteriële vaginose wordt vastgesteld volgt er een korte kuur met Flagyl (metronidaz). Het nadeel van Flagyl is dat je deze niet tijdens de zwangerschap mag gebruiken. Daarnaast is misselijkheid een veel voorkomende bijwerking.

Als de klachten beperkt zijn kan je echter ook kiezen voor een zelfzorgmiddel, zoals Multi-Gyn Actigel. Deze Actigel herstelt op natuurlijke wijze de balans in de vagina, waardoor bacteriën geen kans meer krijgen om zich te ontwikkelen. Het optimaliseert de vaginale flora en verbeterd de conditie van het slijmvlies. Hiermee wordt niet alleen bacteriële vaginose behandeld en voorkomen, maar ook vaginale schimmelinfecties!

Wilt u meer weten over Vaginale Schimmelinfecties klik hier.