Candida symptomen herkennen.

Candida check.

Verkoopprijs: €15,95

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.


Deze Test maakt het voor vrouwen mogelijk zelf te testen of er een infectie van candida aanwezig is.

Wat zijn Candida symptomen? Hoe weet je wanneer je Candida, of ook wel een schimmelinfectie hebt? Er zijn verschillende zaken waar je dit aan kunt herkennen.

Wat is Candida?

Veel mensen denken dat Candida een SOA is, maar dit is niet het geval. Het is een infectie die wordt veroorzaakt door een schimmel. Deze schimmel wordt ook wel Candida Albicans genoemd en bevindt zich voornamelijk in de darmen, maar kan ook bij de vagina voorkomen. Doorgaans zorgen de andere bacteriën in de vagina voor een balans, maar wanneer dit niet het geval is, kan Candida ontstaan. Je kunt Candida krijgen door verkeerd eten, maar ook door stress of het gebruik van de anticonceptiepil.

Candida symptomen.

Er zijn heel erg veel Candida symptomen. Je kunt van meer dan vijftig verschillende dingen last hebben. De belangrijkste symptomen voor Candida zijn een opgeblazen gevoel, een witte brokkelige afscheiding, jeuk bij de anus, buikkrampen en winderigheid. Ook kan de vagina wat rood en opgezwollen zijn. Dit zijn symptomen die vrijwel iedereen heeft en waar de klachten meestal mee beginnen. Verder kun je nog last hebben van diarree, vermoeidheid, kalknagels, een slechtere huid, aambeien en menstruatieproblemen.

Wat te doen bij Candida symptomen?

Ervaar je van Candida de symptomen? Dan kun je naar een arts gaan of een thuistest doen. Je arts zal een (inwendig) onderzoek uitvoeren om vast te stellen of het inderdaad om Candida gaat, of dat er misschien iets anders aan de hand is. Met de thuistest is het mogelijk om zelf, geheel pijnloos, een uitstrijkje te maken met een steriel wattenstaafje. Met behulp van het meegeleverde testapparaatje kan je vervolgens, in slechts 10 minuten, vaststellen of je een candida infectie hebt opgelopen. De thuistest kent een betrouwbaarheid van 90%. De thuistest kan bovenaan deze pagina worden besteld.

Als het inderdaad Candida is, kan de huisarts ervoor kiezen om een middel te geven dat de schimmel zal doden. Na een paar dagen zal de schimmel zijn gedood en zullen ook de symptomen verminderen. Deze middelen zijn echter ook verkrijgbaar bij de (online) drogisterijen. Wil je een middel bestellen om de schimmelinfectie te bestrijden dan kan je op deze pagina terecht. Het betreffende middel zal vervolgens in een neutrale verpakking worden toegezonden.

Voorkom Candida.

Het is niet heel moeilijk om Candida en de symptomen hiervan te voorkomen. Je moet vooral heel goed op je eten letten. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die sneller voor Candida zorgen. Denk aan koffie, alcohol, chocolade en koemelk. Pas ook op met kant-en-klare maaltijden en producten waar suikers aan toegevoegd zijn. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen die juist wel heel gunstig zijn. Denk bijvoorbeeld aan kruidenthee, noten, yoghurt en groente en fruit. Een gezonde levensstijl kan dus heel erg bijdragen het voorkomen van Candida. Wie zich aan een gezond dieet houdt, zal doorgaans minder snel Candida krijgen. Het dieet kan ook helpen om de symptomen te bestrijden, maar als dit niet werkt, zul je alsnog de vaginale infectie moeten behandelen.