Vaginale schimmelinfectie bij zwangerschap.

Gedurende je zwangerschap ben je vatbaarder voor vaginale infecties. Doordat de hoeveelheid glycogeen tijdens de zwangerschap veranderd kunnen bacteriën die normaal gesproken in je vagina leven hun werk niet meer goed doen. Hierdoor raakt de zuurgraad uit balans. Door de verminderde werking van deze onschadelijke bacteriën krijgen de schadelijke bacteriën een kans met als gevolg een vaginale schimmelinfectie.

Omdat je tijdens de zwangerschap zo min mogelijk risico wil lopen met je ongeboren kind moet je goed opletten welke medicijnen je neemt tegen de vaginale schimmelinfectie. Een middel wat uitstekend tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt is Candira Vaginale Spray.

Een schimmelinfectie hoeft geen gevolgen te hebben voor de zwangerschap. Wel bestaat er een kans dat uw kind geïnfecteerd raakt bij de bevalling. U baby krijgt dan namelijk spruw. Spruw is vaak erg hinderlijk voor de baby. Er vormen zich dan namelijk witte aanslag en blaasjes in de mond en op de tong. Eén mogelijke complicatie hiervan is, is dat uw baby ondervoedt raakt, omdat het pijn heeft bij het slikken. In ernstige gevallen verspreidt de infectie zich naar de slokdarm of longen. Voor het welzijn van uw baby is het dus van belang dat u (voor)tijdig maatregelen neemt.

Vaginale schimmelinfectie voorkomen.

Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap een vaginale schimmelinfectie voorkomt. Je hebt namelijk al genoeg zorgen aan je hoofd. Om een vaginale schimmelinfectie te voorkomen is een goede hygiëne noodzakelijk. Echter, gebruik hiervoor geen zeep! Zeep zorgt er juist voor dat de zuurgraad in je vagina verminderd waardoor de schadelijke bacteriën een kans krijgen zich te ontwikkelen. Door zeep te gebruiken vergroot je dus de kans op een infectie. Je kan beter gebruik maken van Daktarin Creme.

Schimmelinfectie herkennen.

Gedurende de zwangerschap kan de hoeveelheid afscheiding sterk variëren. Ook de dikte van de afscheiding kan anders zijn. Veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap meer afscheiding dan ze gewend zijn. Deze afscheiding moet echter wel vloeibaar zijn en doorzichtig of wit blijven.

Het is dan ook logisch dat je soms twijfelt of het geen vruchtwater is omdat het er maar weinig verschil is tussen vruchtwater en afscheiding. Het verschil kan je opmerken door aan de afscheiding te voelen. In tegenstelling tot vruchtwater is afscheiding namelijk altijd wat plakkerig. Daarnaast ruikt afscheiding bijna niet terwijl vruchtwater een zoetig luchtje kan hebben.