Vaginale jeuk.

Multi-Gyn Vaginale douche.

vaginale jeuk

vaginale jeuk voorkomen

Verkoopprijs: €9,45

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Wanneer je last hebt van vaginale jeuk, dan kan dit heel erg irriteren. Af en toe jeuk kan altijd een keer voorkomen, maar wanneer is de vaginale jeuk iets om je zorgen over te maken en welke oorzaken zijn er voor vaginale jeuk?

Vaginale jeuk is erg vervelend en zorgt voor veel ongemakken. De jeuk kan uitwendig maar ook inwendig zijn. Belangrijk om te weten is dat vaginale jeuk meestal niets ernstigs is. Zo kun je bijvoorbeeld al jeuk krijgen door je te scheren of wanneer de huid te droog is. In deze gevallen volstaat het om een verzorgend product te gebruiken om de huid en de vagina in een gezonde conditie te krijgen. Het meest gebruikte middel hiervoor is een vaginale douche.

Een vaginale douche ziet er misschien vreemd uit en is misschien ook niet het eerste wat je te binnen schiet, maar het is wel zeer effectief in het reinigen en herstellen van de balans in je vagina. Het voorkomt niet alleen vaginale jeuk maar ook vervelende geurtjes.


Vaginale jeuk en schimmelinfecties.

Vaginale jeuk kan ook betekenen dat je een vaginale schimmelinfectie te pakken hebt. Andere symptomen waar je dan last van kunt hebben zijn klonterige afscheiding, een rode vulva en pijn bij het plassen. Ook kan het zijn dat je veel meer afscheiding hebt dan normaal. Belangrijk is om bij deze klachten op een zo kort mogelijke termijn een behandeling te starten. Een behandeling bestaat in dat geval vaak uit het gebruik van Candira spray of Candiflow. Beide producten herstellen de Ph balans in je vagina waardoor de schimmel uiteindelijk afsterft. De behandeling van een schimmelinfectie duurt doorgaans maar enkele dagen. Vermoed je dat je een vaginale schimmelinfectie hebt opgelopen, lees dan verder op onze pagina Vaginale schimmelinfectie behandelen.

Vaginale jeuk en SOA.

Blijkt het dat je geen schimmelinfectie hebt, maar heb je wel last van vaginale jeuk? Dan kan het verstandig zijn je eens te testen op een SOA. SOA staat voor seksuele overdraagbare aandoening en er zijn veel verschillende soorten SOA’s die je kunt oplopen. De meeste SOA’s merk je niet op en kunnen daardoor juist heel schadelijk en gevaarlijk zijn. Om erachter te komen of je een SOA hebt, wordt er een SOA-test gedaan met een uitstrijkje. De uitslag zal dan binnen een paar dagen binnen zijn en zal je meer duidelijkheid geven. Als je inderdaad een SOA blijkt te hebben, dan zul je de juiste behandeling krijgen om hier vanaf te komen. Meestal krijg je dan medicatie en zal het probleem snel worden opgelost. Pas altijd goed op, een SOA die niet wordt behandeld kan ernstige gevolgen hebben, denk bijvoorbeeld aan vruchteloosheid.

Multi-Gyn Vaginale douche.

vaginale jeuk

vaginale jeuk behandelen

Verkoopprijs: €9,45

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Conclusie vaginale jeuk.

Zoals je hebt kunnen lezen is vaginale jeuk een vervelend, maar in de meeste gevallen geen ernstig probleem. Een vaginale douche zal in veel gevallen voldoende zijn om de vaginale jeuk te verhelpen. Mocht de vaginale jeuk vergezeld gaan van symptomen zoals een brokkelige afscheiding en pijn bij het plassen dan is er een reele kans dat je last hebt van een schimmelinfectie. Deze infecties zijn met relatief eenvoudige behandelingen te verhelpen.

In enkele gevallen is de oorzaak van vaginale jeuk ernstiger. In dat geval is het raadzaam om er niet te lang mee te blijven zitten. Hoe langer je wacht bij een ernstige aandoening, hoe moeilijker het kan zijn om het probleem aan te pakken. Heeft de vaginale douche geen effect op jouw vaginale jeuk, dan raden we aan om eens naar een genees-arts te gaan.


Schaam je niet voor vaginale jeuk.

Vele vrouwen schamen zich voor vaginale jeuk. Dit omdat deze vaginale jeuk zich voordoet op een intieme plek welke vele vrouwen niet graag prijs geven. Vele vrouwen denken dat vaginale jeuk komt door een slechte hygene, echter is dit helemaal niet waar. Niets om je dus over te schamen. Vaginale jeuk kan al de oorzaak zijn na het scheren van de vagina of bij uitdroging van de huid. Bescherm je makkelijk tegen vaginale jeuk met een vaginale douche.