Hoe moet je vaginale jeuk behandelen.

Multi-Gyn Vaginale douche.

Multi-Gyn Vaginale douche heeft direct effect bij de intensieve reiniging van de vagina en helpt bij het voorkomen van vaginale ongemakken zoals jeuk en branderigheid of onaangename afscheiding en geur.

Verkoopprijs: €9,45

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Tijdens de dagelijkse gang van zaken ben je je over het algemeen niet bewust van je vagina. Lijd je echter aan vaginale jeuk, dan kan je hier behoorlijk hinder van ondervinden. Jeuk went immers nooit, maar op 'intieme' plekken zoals je vagina kan je moeilijk krabben. Het is dan ook zaak om dit zo spoedig mogelijk te behandelen, zodat je niet in moeilijke en / of onhoudbare situaties beland. Om dit te doen, moet je echter eerst weten waar de jeuk vandaan komt. Heb je alleen uitwendige jeuk, dus jeuk in het gebied rond je vagina en je schaamlippen, probeer dan na te gaan of er iets is veranderd in je kleed- of was gewoonten. Ben je onlangs synthetisch ondergoed gaan dragen, ben je overgestapt op een ander wasmiddel of wasverzachter of gebruik je dagelijks inlegkruisjes? Al deze dingen kunnen jeuk veroorzaken, maar in dat geval is de jeuk eenvoudig te verhelpen.

Een ander verhaal is het, wanneer de vaginale jeuk wordt veroorzaakt door een soa of een schimmelinfectie. Juist dat laatste is een beruchte veroorzaker van vaginale jeuk. Door de schimmelinfectie te bestrijden, verdwijnt de jeuk binnen een paar dagen.


In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt een vaginale schimmelinfectie niet veroorzaakt door (onveilig) seksueel contact. Een vaginale schimmelinfectie is dus geen soa, maar wordt veroorzaakt door een gist die ook van nature in je vagina voorkomt: de Candida albicans. Deze gist kan zich vermenigvuldigen wanneer het natuurlijke milieu in je vagina verandert, bijvoorbeeld door het (veelvuldig) wassen met zeep, het gebruik van maandverband en inlegkruisjes en door schommelingen in de hormoonspiegel. Ook het gebruik van antibiotica draagt bij aan het ontstaan van een vaginale schimmelinfectie.

Candira Vaginale Spray.

- Te gebruiken bij genitale ongemakken
- Tegen niet-lichaamseigen flora
- Herstelt de zuurgraad van de huid
- Preventief te gebruiken en geschikt voor dagelijks gebruik

Verkoopprijs: €8,50

Direct leverbaar.

Morgen in huis.

100% discreet.

Vaginale jeuk die wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie, is goed te bestrijden met schimmeldodende spray, zalf, crème of vaginale capsules. De zalf, crème en capsules worden voorgeschreven door de huisarts, maar er zijn ook sprays te koop die zonder recept verkrijgbaar zijn. Je haalt ze bij de drogist of besteld ze online. Ben je eenmaal aan de slag gegaan met een van deze middelen, dan zal je merken dat de klachten van vaginale jeuk snel afnemen. Binnen maximaal een week is de vaginale jeuk verdwenen en ben je klacht- en schimmelvrij. Blijf je ook ná die periode last hebben van vaginale jeuk, dan wordt het tijd om ook naar andere oorzaken te zoeken. Misschien ben je, om wat voor reden dan ook, gevoelig voor terugkerende vaginale schimmelinfecties. Hiervoor kan de arts je speciale vaginale tabletten voorschrijven.

Wil je meer weten over chronische of terugkerende schimmelinfecties lees dan hier verder.